Cistus x purpureus – rózsaszín sziklarózsa ÚJDONSÁG!

4 600 Ft

Akit jósora  tavasszal vezet a mediterrán térségbe  élvezheti a virágba borult  sziklás  hegyoldalak látványát.   A Cistusok ilyen helyen élnek. Alacsony, fásodó, heverő szárú törpecserjék. Virágzásuk gazdag és látváyos, másik figyelemre méltó tulajdonságuk, hogy nagyon bírják a  szárazságot és a meleget. A hidegt más nem annyira , ezért hazai elterjedésúk  kissé korlátozott.  Több  szép fajt és fajtát próbáltunk már meghonosítani , de  előbb vagy utóbb, mind elkopott, kivéve ezt az egyet , ami viszont  szinte kiirthatatlannak tetszik .  Igen ellenálló , ezüstös levelű, erős  dús növekedésú,  kíváló talajtakató  növény lehet száraz meleg helyeken. Széles leveleivelnek  látványa egész évben kontrasztos a levendulás, rozmarigos, yukkás  társaságban , ahová való .

Leírás

A növény neve lehet, hogy nem helyes! Ezen a néven szereztük  be, de a neten kétféle virágot láthatunk. Itt most erről a “szemtelen ” változatról van szó, ami a képen.látszik..

Ez a növény már hosszú ideje a birtokunkban van., bizonyította már többször a télállóságát ,életképességét. Amiért mégsem szerepelt eddig a kínálatunkban , annak az az oka, hogy nehezen tudjuk szaporítani.  Most végre sikerült  néhány bujtással szaporított példányt felnevelnünk.

3 liters cserépben 30/40 cm-es bokrokat tudunk küldeni. .