Ez a net-es  kereskedelem azon pontja, amitől mindenki (mi is) tart egy kicsit. Hát még ha élő, törékeny, dísznövényekről van szó!

A magunk részéről mindent megteszünk a csomagolás során, hogy az útnak indított növények teljes épségükben és szépségükben érjenek célba, szoktunk is kapni néha dícsérő szavakat emiatt (költség vonzata miatt van azonban egy ésszerűségi határ). Több évvel az indulásunk után, ma már elmondhatom hogy komolyabb  sérülésre még nem volt precedens.

A csomagok szállítását mi is a Postára bízzuk, akivel a legtöbb kolléga is sikeresen  szállíttat,  kiterjedt hálózatuk és kedvező(!?) üzleti csomag tarifái miatt.   Webáruházunkban csak azon  növény féleségeket ajánljuk általánosságban  csomagszállításra, melyek méretűk, súlyuk és tűrőképességük alapján erre alkalmasak.  Ezeket a növényeket 1-15 literes cserepekben neveljük. Mindazonáltal, minden növényünk szállítható valamilyen , a konkrét megrendelésre vonatkozó egyedi ajánlat szerint. pl  igen terebélyes növények is szállíthatóak felár ellenében,  vagy akár egy egész raklapnyi növény is rendelhető változó házhoz szállítási díj ellenében az ország bármely pontjára!!! A postai díjszabás alapja a csomagok súlya és tejedelme , nem pedig a feladott növények értéke!

Nálunk a szállításért mindig annyit fizet, mint amennyibe a  konkrét szállítás kerül, nem rejtjük el a postai költségeket a kínált növények árába!

A növények szállítási díjait (bár azokat mi súlykategóriák szerint fizetjük) célszerűnek látszott egységesíteni. Várakozásaink szerint  0-20 kg tartományban fogjuk csomagolni küldeményeinket, amibe akár összesen 30 liternyi össz cseréptérfogat (4-12 db növény) is beleférhet. 0-15 kg súlyhatárig egységesen  csak 2400.- Ft szállítási díjat számítunk fel, 1 napos expressz határidős garantált szállítási idővel. Amennyiben Önök  az utánvételes  fizetési módot választják, ehhez jön még egységesen   400 Ft utánvételi díj is. 15 -20 kg súlyhatár között túlsúly díjat is kell fizetni, amiről előre egyeztetünk a vásárlóval. Az előzőekből kitűnik, hogy a szállítás akkor a legköltséghatékonyabb (relatíve legolcsóbb), ha minél több növényt tartalmaz a csomag. Célszerű tehát, ha csak személy szerint kevesebb növényt szeretne, szállítási  partnereket találnia (rokon, barát, szomszéd, kolléga),és közösen rendelni.

Nagy és terebélyes növények csomagjait a postai díjszabás csak +100 %  “terjedelmességi” felárral   fogadja el.  Ezért,  ha olyan rendelést ad le (0.6 m -nél eleve nagyobbnak hirdetett, vagy  időközben a vártnál nagyobbra fejlődött növény(ek),amiket nem tudunk 60×40 cm alapterületű dobozba bele hajlítani (pl. Magnolia oltványok), és amit  ezért csak terjedelmes csomagban tudunk feladni, erről Önnel a második visszaigazoló e-mail-ünkben , vagy telefonon egyeztetünk. A terjedelmességi felárat nem kell minden növény után megfizetni. Pl. 4db hosszú ,keskeny, 4 literes cserépben lévő növény is  elmegy egy terjedelmes csomagban 15 kg össz. súlyig. Kérheti továbbá, hogy a rendelt növényt vágjuk vissza elkerülendő a terebélyességi felárat!?

A kiszállítás módjai:

– postai  csomag házhozszállítás, max 30 kg/csomag súlyig, előzetes értesítést követően, utánvételes helyszíni  fizetéssel, vagy előre utalással.  Ez esetben az Önök küszöbéig, házhoz megy az árú, de Önöknek otthon  várniuk kell a postást. A postás mindig kétszer csenget! Az első sikertelen próbálkozás után másnap is próbálkozik. Célszerú elérhetőséget megadni a kapcsolatfelvétel céljából.

-Postai raklapos kiszállítás , nagyon terebélyes vagy nagy súlyú( 200-400kg ) küldemények kezelérére, hasonlóan mint  a csomagok esetében.

– Kérhetik, hogy az árú  (csomag) a postán vagy valamelyik MOL kútnál maradjon. Ez esetben Önök akkor veszik fel  a növényeket amikor Önök arra ráérnek. A csomag felvételére elvileg öt nap áll rendelkezésükre de semmiképpen nem javaslom hogy 2 napnál tovább hagyják az élő árut tartalmazó csomagokat kibontatlanul!!!!

Nagyon fontos, hogy legyenek mindig elérhetőek! A csomagolás és a küldemény feladása előtt  értesíteni fogjuk a csomag várható  érkezési idejéről.  A visszaigazoló email-ünkben  visszajelzést kérünk önöktöl!  Ha sem email-ben nem válaszolnak ,sem a  telefont nem veszik fel , akkor a csomagot nem merjük elindítaní!!! A postai futár szintén felveszi Önökkel a kapcsolatot, hogy zökkenőmentes legyen az átadás/átvétel.  Akadályoztatásuk esetén lehetőség van előre meghatalmazni valakit a környezetükben, akit  fizet (ha utánvétes a csomag)  és akit megbíz a csomag átvételére (jó szomszéd. kolléga, alkalmazott).

Végezetül megismétlem a legjobb a személyes  vásárlás, ha teheti éljen ezzel a vásárlási móddal! Pécs szép hely, megérhet akár egy kirándulást is!

A web áruházban elköltött 350.000.- Ft vásárlási  érték felett  a növényeket bárhová az országban saját járművel ingyen kiszállítom és a növények épségéért magam állok jót! Amennyiben egy túra útvonalra  gazdaságosan felfűzhető több kisebb értékű megrendelés,akkor általában a postai szállítás dijjal azonos összeget számítunk fel a házhozszállításért.  Ellenkező esetben errőlelőre egyeztetünk a vásárlóval!