Ez a net-es  kereskedelem azon pontja, amitől mindenki (mi is) tart egy kicsit. Hát még ha élő, törékeny, dísznövényekről van szó!

A magunk részéről mindent megteszünk a csomagolás során, hogy az útnak indított növények teljes épségükben és szépségükben érjenek célba, szoktunk is kapni néha dícsérő szavakat emiatt (költség vonzata miatt van azonban egy ésszerűségi határ).

A csomagok szállítását mi is a Postára bízzuk, akivel a legtöbb kolléga is sikeresen  szállíttat,  kiterjedt hálózatuk és kedvező(!?) üzleti csomag tarifái miatt.   Webáruházunkban csak azon  növény féleségeket ajánljuk általánosságban  csomagszállításra, melyek méretűk, súlyuk és tűrőképességük alapján erre alkalmasak.  Ezeket a növényeket 1-10 literes cserepekben neveljük. Mindazonáltal, minden növényünk szállítható valamilyen , a konkrét megrendelésre vonatkozó egyedi ajánlat szerint. pl  igen terebélyes növények is szállíthatóak felár ellenében,  vagy akár egy egész raklapnyi növény is rendelhető  mindössze  16 500 Ft +ÁFA házhoz szállítási díj ellenében az ország bármely pontjára!!!

A növények szállítási díjait (bár azokat mi súlykategóriák szerint fizetjük) célszerűnek látszott egységesíteni. Várakozásaink szerint  0-20 kg tartományban fogjuk csomagolni küldeményeinket, amibe akár összesen 30 liternyi össz cseréptérfogat (4-12 db növény) is beleférhet. 0-15 kg súlyhatárig egységesen  csak 2000.- Ft szállítási díjat számítunk fel, 1 napos expressz határidős garantált szállítási idővel. Amennyiben Önök  az utánvételes  fizetési módot választják, ehhez jön még egységesen   400 Ft utánvételi díj is. 15 -20 kg súlyhatár között túlsúly díjat is kell fizetni, amiről előre egyeztetünk a vásárlóval. Az előzőekből kitűnik, hogy a szállítás akkor a legköltséghatékonyabb (relatíve legolcsóbb), ha minél több növényt tartalmaz a csomag. Célszerű tehát, ha csak személy szerint kevesebb növényt szeretne, szállítási  partnereket találnia (rokon, barát, szomszéd, kolléga),és közösen rendelni.

Nagy és terebélyes növények csomagjait a postai díjszabás csak +100%  “terjedelmességi” felárral   fogadja el.  Ezért,  ha olyan rendelést ad le (0.6 m -nél eleve nagyobbnak hirdetett, vagy  időközben a vártnál nagyobbra fejlődött növény(ek),amiket nem tudunk 60×40 cm alapterületű dobozba bele hajlítani (pl. Magnolia oltványok), és amit  ezért csak terjedelmes csomagban tudunk feladni, erről Önnel a második visszaigazoló e-mail-ünkben , vagy telefonon egyeztetünk. A terjedelmességi felárat nem kell minden növény után megfizetni. Pl. 4db hosszú ,keskeny, 4 literes cserépben lévő növény is  elmegy egy terjedelmes csomagban 15 kg össz. súlyig. Kérheti továbbá, hogy a rendelt növényt vágjuk vissza elkerülendő a terebélyességi felárat!?

A kiszállítás módjai:

– postai  csomag házhozszállítás, max 30 kg/csomag súlyig, előzetes értesítést követően, utánvételes helyszíni  fizetéssel, vagy előre utalással.  Ez esetben az Önök küszöbéig, házhoz megy az árú, de Önöknek otthon  várniuk kell a postást. A postás mindig kétszer csenget! Az első sikertelen próbálkozás után másnap is próbálkozik. Célszerú elérhetőséget megadni a kapcsolatfelvétel céljából.

-Postai raklapos kiszállítás 16.500Ft +ÁFA /raklap, nagyon terebélyes vagy nagy súlyú( 200-400kg ) küldemények kezelérére, hasonlóan mint  a csomagok esetében.

– Kérhetik, hogy az árú  (csomag) a postán vagy valamelyik MOL kútnál maradjon. Ez esetben Önök akkor veszik fel  a növényeket amikor Önök arra ráérnek. A csomag felvételére elvileg öt nap áll rendelkezésükre de semmiképpen nem javaslom hogy 2 napnál tovább hagyják az élő árut tartalmazó csomagokat kibontatlanul!!!!

Nagyon fontos, hogy legyenek mindig elérhetőek! A csomagolás és a küldemény feladása előtt  értesíteni fogjuk a csomag várható  érkezési idejéről. A postai futár szintén felveszi Önökkel a kapcsolatot, hogy zökkenőmentes legyen az átadás/átvétel.  Akadályoztatásuk esetén lehetőség van előre meghatalmazni valakit a környezetükben, akit  fizet (ha utánvétes a csomag)  és akit megbíz a csomag átvételére (jó szomszéd. kolléga, alkalmazott).

Végezetül megismétlem a legjobb a személyes  vásárlás, ha teheti éljen ezzel a vásárlási móddal! Pécs szép hely, megérhet akár egy kirándulást is!

A web áruházban elköltött 350.000.- Ft vásárlási  érték felett  a növényeket bárhová az országban saját járművel ingyen kiszállítom és a növények épségéért magam állok jót!