TISZTELT VÁSÁRLÓINK!

Kérjük, szíveskedjenek az alábbiakat figyelmesen elolvasni!

Webáruházunkban a következő módon vásárolhat:

Minimális rendelési érték nincsen, de kérjük, vegye figyelembe, hogy a postaköltség, mely a vásárlót terheli, hozzáadódik a rendelt termékek árához, és csekély rendelési érték esetén a postaköltség aránytalanul magas lehet! A beérkezett megrendeléseket  a rendelések számától és saját kapacitásunktól függően 5-6 munka napon belül, általában hétfőn, vagy az Önök által kért napon igyekszünk kipostázni.  A szállítás 1, max. 2 napot vehet igénybe. Amennyiben szükséges, egyeztetünk Önökkel a növények szállíthatósági állapotáról , annak érdekében hogy a  szállítás időpontját  a rendelt  növények igényihez igazíthassuk. 

Az ajánlatainkban szereplő növények jellemzően nem kicsi, fiatal példányok, ami más webáruházakban gyakoriak,hanem , un. árudai méretű és minőségű  (ez a szakzsargonban a legmagasabb minőség jelzője)növények, vagy annál is nagyobbak.   Áraink összehasonlításakor ezt a körülményt mindig mérlegeljék!

A webáruházunkban feltüntetett árak forintban megadott bruttó árak, azaz tartalmazzák az ÁFA-t. Az egyes termékeknél feltüntetett árak 1 darabra(  vagy egységre) vonatkoznak. A szerződés, illetve a szerződéskötés nyelve: magyar.

A megrendelni kívánt termék jellemzőiről, áráról, valamint a szállítás díjáról, időtartamáról és feltételeiről a termék nevére vagy a terméket ábrázoló képre történő kattintást követően tájékozódhat. A „Kosárba rakom” gombra kattintva kiválaszthatja a megrendelni kívánt terméket, majd a termékek kiválasztását követően „Kosár megtekintése” és „Tovább a pénztárhoz” menüpontok segítségével véglegesítheti megrendelését.

Amennyiben Ön az online megrendelési folyamatot az ott kért adatok megadásával véglegesítette és a “Megrendelés elküldése” gombra rákattintott, akkor Ön megrendelést ad le, mely ajánlatnak minősül.

Miután elküldte megrendelését, 72 órán belül egy  automatikus e-mailt küldünk Önnek.Ez csak megerősíti, hogy megkaptuk megrendelését, ez annak részleteit is tartalmazza (tértivevény).

Az első e-mailben küldött tértivevénnyel az adás-vételi szerződés még nem jön létre, ezért adott esetben tévedésből, vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony ár, vagy készlethiány esetén az áruház nem köteles a terméket a visszaigazolásban foglalt feltételekkel leszállítani. Ilyen esetben a Vevővel egyeztetünk a megadott elérhetőségein keresztül, és lehetőséget biztosítunk a megváltozott körülmények elutasítására, vagy elfogadására minden további következmény nélkül. Ha a megrendelés minden probléma nélkül teljesíthető , akkor a második, személyesen küldött  visszaigazolásban csak a rendelés megérkezésének várható időpontjáról értesítjük.

Pillanatnyilag úgy néz ki hogy  freemailes cimekre nem tudjuk elküldeni a visszaigazolást. HA tehetik adjanak meg másik e-mail címet.HA minden kötél szakad kénytelenek leszünk telefonon hívni önöket ….

A szerződés létrejön: a megrendelés teljesítésével, a termék a postára adásával, vagy az értesítéssel az átvehetőségéről.

Fizetési módok: 

1./ Előreutalás –házhoz szállítás – : Díja : 2.800 Ft

Ebben az esetben a csomag vételárának és a postaköltségnek bankszámlánkra történő beérkezését követően kerül kipostázásra a vásárolt áru.

Csak ezt a fizetési módot választhatja, ha a  növényeket nem saját magának, vagy nem a saját címére kéri szállíttatni  (pl ajándék küldés barátnak). Erre vonatkozóan van különleges  kérés lehetősége a szállítással kapcsolatban.  Az előreutalásos vásárlások esetén az első, tértivevényként kezelendő e-mailben ne keressék a bankszámlaszámunkat! Azt csak a második személyesen küldött visszaigazoló emailban adjuk meg, mert amennyiben a rendelés készlethiány miatt nem teljesíthető, vagy méret változtatást kell Önnel előzetesen jóváhagyatnunk, igy megakadályozhatjuk a felesleges oda-vissza utalgatások költségeit. Kérjük, hogy csak a már visszaigazolt összeget utalják át, az üzenetben feltüntetett számlaszámra! Fontos, hogy a közlemény rovatban tüntessék fel a rendelés számát vagy a megrendelő nevét.

2./ Házhoz szállítás utánvéttel: Díja: 3.200,- Ft

Normál (nem terjedelmes) csomag esetében, lásd még a “Szállítás” menüpontot

Magyar Posta MPL futárszolgálattal

Kérjük a pontos  – napközben aktuális –  elérhetőségét ( telefonszám, cím) megadását.  A megrendelt áru ellenértékét, valamint a szállítási költséget a vásárló a csomag átvételekor fizeti,  a pontos összegről a vásárlást visszaigazoló e-mailben értesítünk. Az áruházban leadott utánvétes rendelések amennyiben nem kerülnek átvételre, úgy az szállítás díját kiszámlázzuk, szükség esetén jogi úton érvényesítjük.

3./ Ha  web áruházban leadott megrendelése eléri a  350.000 Ft-ot, az árut személyesen  önköltségi áron visszük el Önnek , és  az átvétel helyszínén készpénzben kell kifizetnie a növények árát.

(Az így megvalósult szállítás esetén,  ha nekünk fel nem róható ok nélkül, a szállítási címen állnának el a vásárlástól , 150 Ft/km szállítási díjat számlázunk ki telephelytől, telephelyig  értendő!

Elállási jog:

A magyar jogszabályok a távollévő felek között megkötött szerződésekre 14 napos elállási jogot ír elő, és az elállástól számított 14 napon belül kell a vásárolt árut eredeti állapotában visszaküldenie. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a cégünknél, az internetes webáruházban vásárolt bármelyik termék nem felel meg az elvárásainak, lehetőség van visszaküldeni az árut és ennek vételárát visszakérni   Ilyen esetekben kötelesek vagyunk  a teljes vételárat Önnek visszatéríteni. Élő növények kereskedelme esetén ez a szabály a mi oldalunkról nézve elég ijesztő! De hát, ez van! Követjük a jogot, és bízunk benne, hogy csak nagyon kevesen fognak ezzel a szabállyal visszaélni és a 14 nap alatt bekövetkezett önhibájukból,tudatlanságukból, hanyagságukból károsodott, vagy sérült növények visszaküldésével saját kárukat  ránk visszahárítani.  Kizárólag eredeti állapotú (eredeti állapotában megóvott), még nem használt (el nem ültetett!) termékekre vonatkozik ez a szabály! Kikötjük, hogy az elállási joggal csak abban az esetben élhetnek, ha az átvett és minősége miatt azonnal meg nem reklamált növényt , a jog által biztosított 14 napig az eredeti  minőségi állapotukban megtartják, és azt  a minőség megóvását biztosító csomagolásban és módon juttatják vissza hozzánk. A visszaküldés kockázata és költsége a vevőt terheli.  .

Az elállási jog attól a naptól számítódik, mikor Ön a csomagot átvette, és 14 napig érvényesíthető. A visszaküldött áru ellenértékét, amennyiben az állapota valóban eredeti,  általunk elismerten is, tizennégy napon belül visszafizetjük Önnek, illetve kérésére következő rendelésébe beszámítjuk értékét. Ha cserélni kíván bizonyos terméket, azt kizárólag eredeti állapotú termék esetében teheti meg, postai úton, melynek költségei a vásárlót terhelik.

Ön viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet alapján. Ezen kívül a Szolgáltató (eladó) jogosult a termék  esetleges nem rendeltetésszerű használatából, élő növények esetében nem megfelelő ápolásából  eredő kárának megtérítését követelni Öntől. Önt az elállás kapcsán ezen felül egyéb költség nem terheli.
Szavatosság

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a PTK-ban , a 151/2003 (IX.22) korm. rendeletben , a 49/2003. (VII.30 ) GKm rendeletben és a 72/2005 (IV.21 ) korm.rendeletben foglaltak az irányadóak. A vevőnek jogában áll jelezni, ha hibás a termék .Ilyen esetben haladéktalanul jelezze kifogását a kézhezvételtől számított 14 napon belül webshopunk felé.

Élő növényekre, melyek felügyeletére a továbbiakban nincs lehetőségünk , és a megrendelő, vagy harmadik személy gondozására vannak kizárólag  utalva, 14 napon túl,   további garanciát nem vállalunk.

Nyilatkozatminta elálláshoz

Címzett: Plantheon díszfaiskola

(cím: 7636 Pécs, Malomvölgyi u.25. , e-mail: plantheon@diszfa.hu)

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: …………………………………………………………

A fogyasztó(k) neve: …………………………………………………………………………………

A fogyasztó(k) címe: …………………………………………………………………………………

A vételárat az alábbi bankszámlaszámra kérem visszautalni (abban az esetben töltse ki, ha szeretné, hogy a vételárat banki átutalással fizessük vissza):
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

…………………………………………………………………………………

Kelt:

Adatvédelem :

A birtokunkba jutott, a Megrendelő azonosításához szükséges adatokat bizalmasan kezeljük, kizárólag a rendelés teljesítéséhez használjuk fel, és semmilyen formában nem adjuk tovább harmadik félnek. Az adatok kezelését minden esetben az érvényes adatvédelmi törvény előírásainak betartásával végezzük.
Az üzemeltető nem vállal felelősséget azon károkért, amelyek a jelszó illetéktelen használatával keletkeztek akár a Megrendelőnél, akár harmadik személlyel szemben. Áruházunkba történő regisztráció minden esetben önkéntes és ingyenes.

Egyéb feltételek

A diszfa.hu-n való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. Az Eladót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba van az internetes hálózatban, ami megakadályozza a webáruházának akadálytalan működését és a vásárlást. Az Eladó szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik, azonban nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely látogató rovására történt csalás miatt. Abban az esetben, ha a látogató bármilyen formában megsérti a vásárlási feltételekben rögzített szabályokat, a webáruházunk érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját.

A webáruház üzemeltetője:

Név: Cséplő Árpád E. V. okl. kertészmérnök

Székhelye: 7636 Pécs, Malomvölgyi út 0214/38.

Vállalkozói Igsz.: EV-931943

NEBIH reg. szám: 22850/DT

Növényegészségügyi  reg. szám.: HU0210100044

Adószám: 43326448-2-22

Telefonszám: 30/9361668

e-mail.: plantheon@diszfa.hu