Caryopteris x ‘Grand Child’

2 850 Ft

  1. Saját nemesítésű,  kompakt,  feltörő növekedésű, fényes sötétzöld levelű, és sötétkék virágú fajta.  Újdonság!

Leírás

A fajta neve (egybe olvasott fordításban : unoka), ami  utal arra, hogy ezt a fajta   a ‘Grand Bleu’ fajta magoncaiból lett tovább nemesítve, így ez annak  a „gyereke”.  Feltűnő, hogy  szabad beporzású magoncok  jelentős hányada megőrzi az anya fajta főbb jellegzetességeit.  Ezek közül választottam ki  továbbszaporításra a legtömörebb, felálló hajtásrendszerű,  élénk, fényes zöld levelű és nagyon sötét virágszínű klónt.

A Caryopteris (magyarul: kékszakáll) kifejezetten hálás, kis méretű, de egyúttal igen gyorsan kifejlődő cserje, ami nem hiányozhat egyik  kertből sem, ha napos helyet biztosítani tudunk a számára.  Azért gondolom, hogy minden növény csoportba be kell válogatni, mert kis mérete mellett olyankor virágzik, amikor szinte „kiürül” a kert.  A tavaszi virág dömping már rég nincs, az őszi színpompa  meg még nincs, de pont ekkor borul virágba (nem kicsit!) a kékszakáll.

Caryopteris  'Margold' és 'Grand Bleu' b

A ‘Grand Child’ fajta   különösen jól mutat  a ‘Margó’ fajta társaságában, mert e két fajta  eltérő lomb színe hatásos kontrasztot ad azonos igény és azonos habitus megtartása mellett.  A kékszakáll bokrokat  minden tavasszal célszerű erősen visszavágni, mert az így képződő hosszabb éves hajtásokon hosszabb virágfüzérek tudnak kifejlődni, ami hosszabb virágzási periódust is eredményez. Alacsony sövény, térelválasztó ültetésére is nagyon ajánlom  a fajtát. A kékszakál bokrokat minden tavasszal erősen vágják vissza!

K2 literes cserépben .30/40cm-.es dús bokrokat szállítunk, (az átteleltetett töveket tavasszal visszavágjuk).

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Caryopteris x ‘Grand Child’” értékelése elsőként