Nerium oleander ‘BÍBORDÓ’ – Leander ÚJDONSÁG!

Saját nemesítésű leander fajtánk, mely fajtavédelmi  bejelentés alatt áll, kereskedelmi célú szaporítása nem megengedett!

Hatalmas, telt virágú újdonság, melynek színe különösen szép sötét bordó.

Leírás

A BIBORDÓ  leandert a közismert nagy, dupla virágú ,világos rózsaszínű fajta  szabad beporzásból származó magoncai közül szelektáltuk. A keletkezés évében  más sötétbordó  fajta nem volt a készletünkben , ezért nem egyszerű hibridre, hanem egy un. mutáció megvalósulására gondolunk. Az eredmény mindenesetre csodálatos.  Nekünk a leander csak egy  a sok termesztett faj közül, lehetnénk elfogultak is, de leander specialistáktól kapott számtalan elismerő visszajelzés alapján merjük elhinni, hogy valami nagyon értékeset sikerült előállítanunk. A BÍBORDÓ leander tartása, nevelése nem különbözik más leanderekétől.Fagymentes teleltetése szükséges.  A fajta normál, vagy attól kissé erősebb növekedésű, lombozata sötétzöld, széles levelek alkotják.  A szokásostól eltérő növény egészségügyi problémát nem tapasztaltuk vele kapcsolatban. A csalódások megelőzése érdében jelzem, hogy a Bibordó fajta hatalmas virágméretét és kivételes bordó árnyalatát csak optimális körülmények között hozza. Ez azt jelenti hogy bőséges tápanyag- és víz ellátottság mellet  fontos szempont hogy  kb. 30C  nappali hőmérséklet felett tűző napon  a nyíló virágok kisebbek lesznek és veszítenek  bordóságukból. (Ez utóbbinak hátterében  az áll hogy   BÍBORDÓ fajta  a sok  bibor (ciklámen) színanyag mellett sárga komponenst is tartalmaz, (ettől kapja cseresznye piros árnyalatát,)  ami a legfényérzékenyebb színanyag). A fentiek miatt a legszebbek a kora nyári és a szeptemberi virágok. Julius -Augisztus hónapokban,  ha tehetik, biztosítsanak félárnyékos helyet a leandereknek.

Web áruházunkban  pillanatnyilag k15 literes  cserépben  nevelt erős. 80/100cm nagyságú sok hajtásos, bokros példányokat kínálunk a készlet erejéig.