Back to újdonságok

Thuja occidentalis ‘Strasbourg’ – karcsú oszlopos nyugati tuja

3 950 Ft

Nagyon karcsú, tömött lombú  nyugati tuja, amely fajta a házi tesztünkön e legszárazságtűrőbbnek bizonyult,  kedvezőtlen körülmények között is alig terem. Ritkaság, valószínűleg csak nálunk kapható!

Leírás

Sövény céljára a zöld oszlopos tuják  mindmáig a legnépszerűbbek. Gyakori azonban , hogy a sövénynek , főleg kisebb ,  sűrűn beépített telkeken csak nagyon keskeny sáv jut. Annyira keskeny , hogy még az oszlopos fajták (Malonyana, Smaragd) is csak rendszeres nyírás árán lennének belekényszeríthetőek a rendelkezésre álló térszelvénybe.

Van annak már bő egy évtizede is, hogy a hozzáférhető karcsú fajtákat  próbára tettük vajon  fej-fej mellett melyik hogyan viselkedik, forró, száraz körülmények között. Pécsett, több gyilkos nyarat követően egyértelművé vált ,hogy ‘Strasbourg’ fajta az amelyik a legtömöttebb lombozatú, a legkevesebb termést hozza, egy törzsön könnyedén megtartható, ezért az országban  elsőként  elkezdtük  a szaporítását. Tudtommal, csak nálunk beszerezhető!? (Köszönet érte Dr Orlóczi Lászlónak akitől a fajta első példányait beszerezhettem) . A  ‘Strasbourg’ tuja teljesen télálló,  nem csak sövénynek ajánlható,szoliterként, sötétzöld lombja és tömör karcsú alakja miatt alkalmas a mediterrán tájak hangulatát is felidézni. Jól helyettesíthető vele az európai ciprus  oszlopos változata.

Kattintsanak a képre a teljes habitus megtekintésére! A képen egyike az eredeti teszt példánynak látható kb 350 cm magasságúan.

A ‘Strasbourg’ fajta kicsi , k2 l cserépben, 60/70 cm- es példányait küldjük csomagban,

.