Rosa ‘The Fairy’ – The Fairy talajtakaró rózsa

4 850 Ft

Híres, közismert és közkedvelt rózsafajta. Ha csak egy növényt  kell választaniuk a  laposan növő talaj takaró rózsák közül, akkor ez legyen az !.  A The Fairy fajta sok szempontból kilóg a többi fajta közül , természetesen “felfelé” !  Attól kezdve, hogy május derekán megjelenek az  első apró, telt , rózsaszín  virágfürtjei , karácsonyig  nincsen az évnek  olyan napja hogy több vagy kevesebb ( inkább több ! )  virág ne lenne rajta.  GYakorlatilag még ki sem nyílott az első  virágfürt már készülnek is a szárán a következő virággeneráció. bimbói . Növényvédelmi szempontból is a legstrapabíróbbak közé tartozik.

Leírás

A  Fairy  angol szó, jelentése mesés, tündéri. Ez a jelző teljes mértékben illik erre a fajtára, de nyugodtan elnevezhették volna  Sztahanovról , a fáradhatatlanul teljesítő orosz élmunkásról is ! 🙂  Maga a tény, hogy ez a fajta az elmúlt évtizedek során men  került a süllyesztőbe sok ezer más új fajtához hasonlóan, bizonyítja  a kiválóságát.  Ez a fatacsoport annyira híres és közkedvelt, hogy sok más színű, hasonló funkcióju  fajta nevébe  is beleszövik a fairy szót ,  akkor is, ha annak a másik új fajtának  közvetlenül nincsen köze az eredeti THe FAIRY-hez .

The Fairy  fajta színe  világos babarózsaszin, de léteznek ennek  sötétebb színű változatai is  Lovely Fairy ( Közép rózsaszín) és Rote The Fairy ( sötét , ciklamen rózsaszín ). Ezek minőség tekintetében egyenértéküek , hol az egyik , hol a másik, sokszor mindegyik van, vagy nincsen  készleten

 

4 literes cserépben 2 éves,  50/60 cm-es,  virágzó bokrokat küldünk .