Back to Fák

Magnolia x ‘Felix Jury’ – Felix Jury óriás virágú liliomfa ÚJDONSÁG!

12 000 Ft

Felix Jury pillanatnyilag a leghatalmasabb virágú ismert  hibrid Magnolia.  Egy külföldi weboldalon tréfásan “Meganolia néven nevezik ! 🙂 A  virág mérettét bizonyítnadó rátettem egyet egy 5×5 cm es drót hálóra.  Jól látszik, hogy a virág átmérője meghaladjaj a negyed métert!!!

Először szerepel a kínálatunkban, korlátozott számban beszerezhető ÚJDONSÁG!

Leírás

A Felix  oltványok már az első évben  lenyűgöztek. A mésztűrő M. kobus  alanyokra oltott első éves hajtások seprűnyél vastagságúak voltak , kétévesen pedig már másfélszeres vastagságúak az alanyhoz képest  Mindez  hatalmas , kemény bőrszerű levelekkel kiegészítve. Virágot második év tavaszán még jelllemzően nem hoz, de egyetlen  vékony , karcsú bimbót mégis találtam. Izgatottan figyeltem, hogy  hogy is lesz ebből olyan híresen hatalmas virág. A fényképsoron ezt be is mutatom.

Azóta eltelt egy év, és  jöttek újabb virágok.  Fejessaláta méretűek! Érdemes megnézni a virágok méretét, összehasonlítás képpen oda tettem a szemüvegemet az egyik ágra!!!!  A világosabb színű virágok fóliaházban, a sötétebb szabadföldön nyílott ki .

K4 literes cserépben egy éves, kb 40/50 cm-es oltványait kínáljuk.