Caryopteris x ‘MarGo’

2 500 Ft

  1. Saját nemesítésű,  compact,  oszlopos növekedésű, fényes aranysárga levelű, és sötétkék virágú fajta.  Újdonság!

Leírás

A  fajta nevét( ‘MARGO’ ) a MÁRovics és GOld  szavak összevonásából kreáltam.  Egyrészt ez úton  is szerettem volna kifejezni  köszönetemet Márovics Gyula zalaegerszegi kollégámnak , akitől a  szelekciós alapot jelentő magoncokat kaptam, másrészt a gold szó a fajta nevében,  annak  élénksárga lomszínére utal.

 

A Caryopteris (magyarul: kékszakáll) kifejezetten hálás, kis méretű, de egyúttal igen gyorsan kifejlődő cserje, ami nem hiányozhat egyik  kertből sem, ha napos helyet biztosítani tudunk a számára.  Azért gondolom, hogy minden növény csoportba be kell válogatni, mert kis mérete mellett olyankor virágzik, amikor szinte „kiürül” a kert.  A tavaszi virág dömping már rég nincs, az őszi színpompa  meg még nincs, de pont ekkor borul virágba (nem kicsit!) a kékszakáll.  Ezeket az értékes tulajdonságokat koronázza meg a fajta azzal, hogy a tavaszi- kora nyári időszakban egy virágzással felérő aranysárga lombozattal virít.  A MARGO fajta habitusa  a zöld levelű ‘GRAND CHILD ‘ fajtára emlékeztet,  hajtásai  felfelé törők, levelei szélesek , kissé fényesek, nyár végére  kissé megzöldülnek, de  nem lesznek olyan mosott színűek, valamint  a bokor sem lesz olyan széteső,  mint a szülő fajta , a ‘Wochester Gold’ fajta esetében.  Majdani tulajdonosainak ajánlom hogy a kékszakáll bokrokat ne féljenek minden tavasszal alaposan visszavágni, mert az jótékonyan hat a növény formásságára, és meghosszabbítja a virágzási  periódust.

k2 literes cserépben 40/60 cm es , erős bokrokat szállítunk( amiket tavasszal mi is visszavágunk):

Értékelések

  1. pepigabi

    Szép nagy, erős és bimbós bokrokat kaptam. 1 hónap elteltével olyan mintha évek óta a kertünkben lett volna. Kár, hogy fotót nem lehet csatolni.

Mondd el a véleményed