Vitis labrusca x Vitis vinifera ‘Othello’ – Othello szőlő “Régiség”

6 850 Ft

Betegségeknek ellenálló, régi  kék szőlőfajta. A fajta termése bor készítésére nem való, ezért  üzemi telepítése tiltott, de házikertben megengedett.  Jellegzetes  íze és illata miatt, ami mással nem összetéveszthető és mással nem pótolható,  sokan nagyon szeretik frissen gyümölcsként   fogyasztani.  Maga a növény is hasznos lehet, mert alkalmas lombfalak  (kerítésre futtatva)  és árnyékoló lomb ernyők gyors  kialakítására.

Leírás

Az Othello un. direkt tremű szőlőfajta, ami azt jelenti, hogy  oltás nélkül  szaporítva is  terem, lévén ellenálló a Filoxera nevű kártevőnek. Hibrid eredetű fajta, egyik szülője az amerikai rókaszőlő ( V. labrusca) , innen származik a  bogyók jellegzetes  illata, ize és zamata. Borász körökben ezt “rókaíznek” nevezik. Aki még nem evett rókát, és emiatt elképzelni sem  tudja, hogy az milyen, annak  közlöm, hogy a nagy márkák kékszőlőízű gyümölcs leveit ilyen  íz adalékkal adják el világszerte. Persze, rendelhetnek is  egy-két tövet nálunk az Othello fajtából és személyesen,  eredeti formában is megkóstolhatják.   A termés sokáig tárolható, erjesztett italon kívül  másra is feldolgozható (pl.lekvár,)

 

Saját gyökerű ( mi más!?)  7 l-es cserepes,  erős 3 éves töveket küldünk 150/200 cm-es  virágzó, már  termő hajtássokkal!