Back to újdonságok

Miscanthus chinensis ‘Gold Breeze’ – Gold Breeze kínai virágosnád

2 850 Ft

Közepes, vagy inkább alacsonyabb magasságú díszfű féleség, jellegtesen keresztben sárga csíkos kevelekkel, és kifejlett lombozat fölé csak kevéssel magasodó vörösses barbna virágbugákkal. Igénytelen, szárazságtűrő , de mégís színes a  fajta, a modern, lusta ember kedvence lehet , de azért tavasszal az előző évi száraz leveleket illik tövig visszavágni ….

Ezt a növényt a 2023.jan.25.-2023.febr. 28.  között leadott, 12.850.- ft ot meghaladó növény megrendelések  esetében ingyen küldjük el ( mínusz 2.850 Ft-ot kell csak kifizetni ).!

Leírás

Ja, tudom ! Ezt ismerem.  “Zebrafű”-nek hivják,van a Juliskának is, böhöm nagy jószág ! – mondhatná bárki. Hát igen, pusztán a  csíkos( pöttyös) levelek láttán jogos a reakció, de a Gold Breeze fajta eléggé újdonság ahhoz, hogy faluszerte ismert ne lehessen!  A régóta velünk élő Zebrinus  nevű fajta  öles méretű telepeiből fejmagasságig nőnek szeptemberben a virágok.  A jelekori telek árak mellett ez nem éppen előnyös tulajdonság, tehát  megjelentek  aa frissen nemesített, a hasonló díszértékű, de kisebb növésű fajták is.   A Gold Breeze fajta is nyúlik az ültetés után  évről- évre  egy kicsivel magasabbra, de   “tokkal -vonóval”  igy sem lesz magasabb mint  mint kb 1 méter.

2 -3 liteers cserépben  sok hajtásos telepeket  küldünk, sokkal  sokhajtásosabbakat ! 🙂