Back to újdonságok

Paeonia x ITOH hibrid ‘Yellow Crown’ – hibrid pünkösdirózsa ÚJDONSÁG!

8 500 Ft

Hatalmas , telt, sárga virágú félfás (interszekcionális  )  bazsarózsa (pünkösdi rózsa ) hibrid. Élénk,  mégis  finoman árnyalt sárga színén sokat dob a szirmok tövében látható narancsos alapi rész. Alacsony , sűrű bokrot növeszt , szeldelt lombja nagyon dekoratív, ősszel vörösre színeződik.

Leírás

A lassan szaporodó  lágyszárú (p: officinalis)és a csak  oltással drágán előállítható fásszárú (P. suffruticosa) paeonia  szekciók közötti hibridek hatalmas sikert arattak  megjelenésükkor. A nemesitő személye után  csak un Itoh hibrideknek nevezett fajták között a legnépszerűbbnek eleinte a Bartzella fajta bizonyúlt. A legenda szerint a lehetetlent nem ismerő gyűjtők 100.000 dollárt fizettek az első példányokért!?   Ezt józan ésszel akkor is elég nehéz felfogni (elhinni) , ha az összeget elosztjuk százzal. Szerencsére,  időközben  a fajta szépen felszaporodott és már sokak számára eléhetővé vált.  Eddig még nem találkoztam olyan tulajdonossa, aki utólag  megbánta volna a Bartzellára  áldozott   összeget!

Idén először kínáljuk a Yellow Crown fajtát,  ami  annyira Új, hogy még nincs is, csak 2019 októbertől tudjuk postázni. A Yellow Crown  ( sárga korona)  még  a  Bartzellánál teltebb, és ha hinni lehet a képeknek még élénkebb sárga színű.

. A magadott árért NAGY erős, legalább 3 rügyes töveket kínálunk 4-5 literes cserépbe ültetve. . A beérkezett előrendeléséket 2019 októbertől  márciusig 1500 Ft árkedvezménnyel (7000 FT), szabad gyökérrel postázzuk. Teljes virágzásban  a töveket terjedelmes csomagban tudjuk csak feladni! Korlátozott menyiség áll rendelkezésre , ezért érdemes a rendelést minél előbb leadni, mert a rendeléseket beérkezésük sorrendjében fogjuk teljesíteni