Back to Fák

Magnolia x ‘Purple Sensation’- liliomfa

12 900 Ft

Robusztus termetű,  intenzív lilásrózsaszínű hatalmas virágú  fajta , fája(bokra) felfelé törő ágrendszerű, tömött zárt formájú, dekoratív lombozatú. ÚJDONSÁG!

Leírás

Ez a fajta még annyira új Magyarországon, hogy a virágait saját szememmel még én sem láttam (2015 őszén írtam ezt). Egyik szülő fajtája a rég ismert M.  liliflora Nigra, ennek fényében meglepő hogy mennyire robusztus megjelenésű, minden porcikájában erős (nagy levelű, vastag vesszejű és nagy bimbójú) lett ez a hibrid. Külön említésre méltó tulajdonsága, hogy hajtásai meredeken felfelé állnak , ezáltal keskeny, kis helyet foglaló oszlopos jellegű növény lesz belőle (két év tapasztalat alapján).

Megérte kivárni a három évet az első virágok megjeleméséig (2017)!! A galéria minden fényképét magam készítettem. A virágok mögött látható kezem méretéből következtetni lehet a  virágok lenyűgöző méretére (19cm átmérő). A fényképek eltérő színét a virágok  öregedésével együtt járó kivilágosodás okozza.  Ennek a fajtának  nem csak a virágai nagyon szépek, de a legformásabb fa koronát is neveli. (Földlabdás  törzses faként is kapható!)

K8 literes cserépben 150/200 cm-es oltványait ajánljuk.  Feltehetően csak nálunk kapható fajta. ÚJDONSÁG!