Back to Fák

Magnolia x brookliniensis ‘Calliope’ MT – Calliope magas törzsű,sárga liliomfa ÚJDONSÁG!

24 000 Ft

A világviszonylatban  is  legnépszerűbb, nálunk is piacvezető, sárga virágú  Yellow Bird nevű, Magnolia fajtának kertészetünben több, magról nevelt  önbeporzásból és/vagy keresztezésból származó   utódját  neveljük.  Egyes példányok esetében  5-6 évet kellett várnunk az első virágok megjelenésére, de most már elmondhatjuk, hogy  megérte!   Hála  a genetikai sokféleségnek az eredetileg tisztán sárga anyafajtának megjelent egy, a sárga színt több kevesebb rózsaszinnel kombináló  utódja is . Az 5-6 cm-es sárga szírmok fövétől kindulóan, bimbós állapotban még vörössesbarna bemosódás látszik, ami a kinyílás során egyre világosabb , egyre rózsaszínűbb árnyalatot ölt.  A mindenkori  színárnyalat itt is függ az aktuális időjárástől a fényviszonoktól és természetesen a növény kondiciójától is . Bátran ki merem jelenteni, hogy ilyen   szín és egyébb tulajdonság kombináció a liliomfák világában még nem bukkant fel sehol  máshol a világban, pedig árgus szemmel figyelem a nemesítési eredményeket  internet szerte…. A Calliope fajta  ,mint növény, teljes mértékben  hordozza a Yellow Bird fajtára jellemző kedvező tulajdonságokat : Virágzása igen kései a  virágzási szezonon belül, tehát a virágok elfagyásának a veszélye nagyon kicsi, a növény nem kényes, erős növésű, betegségeknek ellenálló. A mésztűrő alanyra oltott példányok, ma már ezt is tudjuk , már az első évtől hajlamosak virágokat hozni!

Leírás

A Calliope fajtát  egyfelől az újdonságokra fogékony Magnolia kedvelő “ínyenceknek” ajánjuk, másfelől  azoknak, akik  biztonságosan virágzó, nagyméretű, árnyék adó fára vágynak.

Calliope liliomfa fajta  világ viszonylatban ÚJDONSÁG ,máshol be nem szerezhetőa  pécsi PLANTHEON diszfaiskolában kelekezett, szaporítása nem megengedett!

10 literes cserépben, mésztűrő alany kb 1m mags törzsére oltott , 1. éves példányokat küldünk . A tavaszi virágzás előre borítékolható

(Ezt az  előszezoni árat 2024. aug 31.ig tartjuk  csak! )