Lavandula x ‘Grappenhall’

1 500 Ft

Robusztus növésű, ezüst fehér, vaskos lombozatú , hosszú szárakon hamvaskék virágokat hozó, kifejezetten betegség ellenálló  fajta.

Leírás

A levendulák nemesítése nagy lendületet vett az elmúlt évtizedekben,  Hol van már az az idő, amikor még csak angol- és francia levendulákról beszéltünk! Napjainkban választhatunk fajtát növény magasság, virág- és lomb szín,  koraiság, betegség ellenálló képesség, illóolaj tartalom és kitudja még hány szempont alapján. Nincs olyan levendula fajta, ami mindent tud egyszerre.

A  ‘Grappenhall fajta viszonylag új, de rövid időn belül nagyon közkedveltté vált.  Egyrész  gyorsan nő, szép dús, ezüstös lombozata van, és ami a legfontosabb nagyon ellenálló mindenféle levendula kórságnak. E tulajdonságai miatt teraszra, nagyobb cserépbe, vagy kiültetve akár alacsony  (40-60 cm) sövénynek is ültethető.  Mint minden levendulát a Grappenhallt is  „művelni” kell! Ez mindössze annyiból áll, hogy mikor a bokor kezd elvirágozni, a virágokat teljes szárhosszukban (sőt még pár levélpárt is hozzávágva) le kell szüretelni. A virágok mennek a szekrénybe molyokat űzni, a visszamaradó bokor pedig formáját tartva, tömötten fejleszti ki új hajtásainak tömegét. Figyelem! A levendulát soha nem szabad teljesen kopaszra (lombtalanra) visszavágni, mert nem hajt ki. Ezért fontos, hogy  az  évi rendszeres visszavágásokat  nem elhanyagolni! Napos helyet igényel, a meszet jól tűri.

A Grappenhall levendulákat 2 liters cserépben szállítjuk 20/40 cm-es fejlett ,nyírt bokor formájában.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lavandula x ‘Grappenhall’” értékelése elsőként