Buddleia x ‘Santana’ – Santana nyáriorgona

4 850 Ft

Santana egy normál növésű nyáriorgona fajtához képest kisebb növésű, un. félörökzöld cserje. Ez az első, de közel sem az utolsó tulajdonsága amit a  javára kell írni. Közepes méretű de nagy számú virágai  élénk bíbor lilás színűek , és remek kontrasztot nyújtanak a fajta  legfőbb  jellegzetességével, miszerint a levelei, mint hab a tortán,   aranysága szegéllyel   virítanak.  Ezzel a kombinációval a Santana fajta  gyakorlatílag  a kihajtásától kezdve az őszi fagyok beálltáig garantáltan egy feltűnő színes foltot   ad a kerten belül. A virágok illata ellenállhatatlan vonzerőt jelent a pillangók számára, nem csoda hát, hogy  németül” pillangóbokor” a faj neve.

Leírás

A Buddleiák általában véve is a kezdő kertészek nagy kedvencei, mert egy csupasz , üres kertben,  már az elsőévben is nagyott fejlődnek , hosszan és sokat virágoznak és semmi különösebb probléma nem szokott velük lenni.   Javaslom  ezek erős visszavágását minden tavasszal , mert az  előnyösen befolyásolja a következő nyár hajtásnövekedését , a virágzási periódus hosszát és  minőségét is !

A megadott ár egy már többször átcserepezet és visszavágott  szokatlanul nagy , erős példányra vonatkozik 5 literes cserépben.