Back to Fák

Acer circinatum ‘Burgundy Jewel’ – Burgundy Jewel szőlőlevelű juhar ÚJDONSÁG !

14 500 Ft

Ránézésre könnyen a japán juhatok (Acer japonicum, Acer palmatum ) közé sorolható, azokhoz főbb tulajdonságaiban hasonló, ámde amerikai faj  vörös levelű fajtáját  kínáljuk annak  a néhány szerencsés vásárlónak , akinek most jut  belőle!  A Burgundí Jewel fajta különlegességét az (is) adja, hogy a leveleinek színe egy szóval le sem írható, ugyanis az a világosabb narancsvöröstől – a feketés bordó színközött  folyamatosan változhat az évszak, az időjárás és a  fényviszonyok függvényében.  Érdekess az is még hogy míg a legtöbb juhar erős, élénk vörös színnel hajt ki tavasszal és töbé kevésbé visszazöldül a nyár végére, addig  a Burgundy Jewelnél ez pont fordítva van ! A levelek zöldesen bújnak elő, majd válnak  egyre vörössebbekké  egész nyáron át . Hogy  az őszi lombszíneződés  is jelentős, azt remélem, hogy mondanom se kell.   A nálam lévő egyetlen anya példány jól tűri a szárazságot , de igy fejlődése lassú, a nyári öntözést feltétlenül meghálálná!.

Leírás

Nem csak a levelek színe miatt, nagy kedvencem ez a fajta , hanem  furcsa fényvisszaverődése miatt is , ugyanisa  levelek síma felületüek ugyan ,mégis a bársonyos fényűek, tényleg illik rá a neve amit  borvörös ékszernek tudnék lefordítani.

Más magyar kertészet kínálatában més soha  nem találkoztan ezzel a növénnyel , ezért nem csak ÚJDONSÁG , hanem  ritkaság is egyben!

2 literes cserépben nevelt , kb 60/80 cm-es oltványait  tudjuk felajánlani a kertek inyenceinek!