Sale!

Hosta cv. 12 db x S – árnyliliomok 12 db alacsony növésű fajta AKCIÓS csomag !

29 400 Ft 23 500 Ft

Ebben a kedvezményes csomagban  12 db  kis növésű 10-20 cm lombmagasságú, jól sarjadó (szaporodó) árnyliliom fajtát  ajánlunk a következő fajtákból :  ‘Golden Tiara’  ( sárga szegélyezett levél),’ Drummer Boy‘  (almazöld levél, nagyon gazdag virágzás!), Devon Green‘ (fényes sötétzöld levél ), és ‘Blue Cadet’ ( hamvas kék levél).

Leírás

Az árnyliliomok nem csak arra valók, hogy változatos levélszínűkben, és nyári virágzásukban gyönyörködjünk. Ezeken túlmenően igazán alkalmasak  kisebb nagyobb összefüggő területek gyeppótlására illetve ágyás szegély szerű kiültetésre  is. Azokon az árnyékos kertrészeken ahol a fű úgysem élne meg , elegáns , színes, és összefüggő lombtakarót is képezhetnek , töredék annyi  gondozás mellett , mint amit egy valódi gyep megkívánna.  Az  általunk ajánlott alalcsony növésű, de nagy szaporodási rátájú fajtákból  6-12 db telepítésével  a kopasz talaj  rövid időn belül teljesen befedhető. Mivel ezek nem” futó” növények, nem kell attól sem tartani , hogy a hajtásaik ki/be/fel / rá fussanak  falra, járdára , szomszéd növényre. Az ültetési sűrűséget 30-50 cm  tő és sortávolság között (5-10 db / m2) tanácsoljuk megválasztani .

 

A növények 1,5 literes cserépben vannak ,  de mindegyik több éves, nem egy , hanem SOK hajtásos tő.Ezt a megadott ár mérlegelésénél feltétlenül vegyék figyelembe!!! Ezzel tulajdonképpen dupla kedvezményt adunk a rendelésükre.