Back to Fák

Magnolia x ‘Pink Delight’ – Pink Delight liliomfa ÚJDONSÁG!

12 000 Ft

A közepesen kisnövésű , kompakt , sűrű növény méretéhez képest feltünően nagy , és ugyan ilyen feltűnően formás virágai középkorai nyílásúak. A képeket nézegetve feltűnhet némi színárnyalat különbség, de ze csak a fényviszonyok vátozásából ,és az idő múlásából adódik ,lévén ugyan arról  virágról készültek   felvételek ugyan azzal a telefonnal …. Ami viszont a képeken nem látszik,az az, hogy  ez a fajta  azon kevesek közé tatozik, ami tényleg illatos is!   Külföldről behozott , de már saját szaporítású növényket kínálok, nem valószínű, hogy nálunk  bárhol máshol  beszerezhető lenne! Újdonság !!!

Leírás

Sokatmondó lehet, hogy ezt a fajtát már akkor el kezdtem oltani, amikor még a virágait  élőben nem is láttam.  Ennek az az oka, hogy a PInk Delight   igen vonzó volt  már lombos  növényként is. Levelei szép és egyedi formájúak , Ízközei rövidek, sűrű, tömött, elég kicsi  lombkoronát fejleszt , rendezett kulturnövény benyomását kelti egész évben. Igazán örülök, hogy a virágai okán  is az élmezőnybe tartozik .

Mésztűrő alanyra oltott  cserepes, 80-100 cm-es példányokat kínálunk  Magyarországon első alkalommal !!! (Remélem, hogy nem jut belőle mindenkinek ….:) )