Back to Fák

Magnolia x brookliniensis ‘Peel Banana’ – Banán sárga liliomfa ÚJDONSÁG!

18 000 Ft

A Magnolia nemesítés  jelenlegi állása szerint, legyek bár elfogult, pillanatnyilag a legteltebb  sárga színű fajta. Ideális  környezeti viszonyok mellett a kinyílt virágok színárnyalata már nem tiszta ciromsárga, ,hanem egy árnyalattal a narancsosság felé hajlik, a szépen érett  banánhéj színére hasonlít. A virágok nem nagyok,  de vastag, húsos szirmúak, a szezon legvégén április végén jelennek meg. Aki már megszenvedte a korán nyíló fajták  virágainak elfagyását , biztosan értékeli  a kései nyílásból fakadó biztonságot . A Peel Banana  a méltán népszrű Yellow Bird fajta magonca. Ennek megfelelően a növény maga  erős növésű, kifejezetten alkalmas törzses fa kialakítására, lombja  gombás betegségekkel szemben igen ellenálló,  mésztűrése kiváló.

Leírás

A ‘Peel Banana’ klónt  a már  hat éve nevelgetett Yellow bird magoncok között  találtuk.  A növény  minden szempontból azonos értékű az eddigi legnépszerűbb, Yellow bird  nevű sárga virágú liliomfa fajtával, de  ennek  a példánynak a  virágszíne erősebb, testesebb.  (természetesen a színárnyalatok itt is változnak az időjárás és a virág kora  mentén !)

2023-. ban kínálunk  először néhány példányt eladásra, ebből a maga nemében  kiváló ÚJDONSÁGból!   A Peel Banana’  saját nemesítésű fajtánk továbbszaporítása tilos!

4 literes cserépben  60/80 cm-es , mésztűrő alanyra oltott példányokat küldük. (Ameddig van !) .