Sale!

Lonicera nitida ‘Maigrün – Maigrün mirtusz lonc x 6 db !

12 900 Ft 10 000 Ft

Apró, a mirtusz növényre hasonlító leveleiről elnevezett , gyorsan és inkább vizszintesen növő örökzöld , igénytelen cserje. Virága  és termése  jellegtelen, fő oka népszerűségének a sokféle gyakorlatias felhasználhatóság.  Leggyakrabban nehezen ápolható területek  zöldítésére használják, részűkön , támfalakról lelógatva vagy akár “buxuspótló” alacsony  szegélynek-sövénynek nyírva. Környezetére  egyáltalán nem igényes , de igazán szép rendszeres nyírás , és kielégítő víz és tápanyag ellátás mellet lesz. ILyen minőségében a legelegánsabb kertekben is jó szolga lehet !

Leírás

HA a különlegességnek a közönségesség  az ellen párja, és az utóbbira példát keresünk, itt van nekünk ez a  lonc féleség. Óriási mennyiségekben kerül szaporításra és óriási mennyiségben felhasználásra is, Ennek valami oka kell hogy legyen!  Se  szép virágja, se szép  termése , se szép őszi lomb színeződése nincsen , mégis  beleteszik a kosárba az emberek!?  Van neki  persze sok értékes tulajdonsága is : igénytelen , gyors, örökzöld , olcsó,   alacsony, .és igen, a szépen formára nyírt fényes örökzöl lombja önmagában is széppé teszi .

1.5- 2 literes  cserépben 6 db többször már visszavágott növényt küldünk, kedvezményes áron.j Ennyiből már le lehet fedni egy kisebb talaj foltot, több csomag rendelése esetén  már kialakítható egy kisebb  sövény belőle…