Ligustrum japonica Texanum – Texanum japán fagyal Újdonság!

3 450 Ft

Párosan álló, nagy , fényes, bőrszerű, örökzöld levelei mellett jelentős értékű virágai erősen illatosak, és mind ezek tetejébe a virágokból dekoratív kék bogyók tömege is fejlődik.. Ahol jól érzi magát, nagy , széltében is terebélyes bokorrá tud nőni.  Ahol a rendelkezésre álló tér véges, alakját és méretété metszéssel,nyírással lehet kordában tartani.  Pécs környékén évtizedes bokrok bizonyítják a  fagytűrését.

Leírás

Erre a növényre a jövőben jobban oda fogunk figyelni! Azt tapasztaljuk hogy a termesztése nem problémás, gyorsan gyarapszik és a vásárlóknak szinte minden évszakban megakad a szeme rajta, és szívesen vásárolják akkor, is ha nem ajánlgatjuk nekik!?

Aki beleszeret ebbe a növénybe, az  válaszút előt áll ,hogy melyik  kedvező tulajdonságát aknázza ki inkább.. Maga a lombozat is nagyon szép ,és a növény nagyon jól nyírható,igazítható,  formázható. Sajnos a rendszeres visszavágások megakadályozzák a virágképződés rajta, pedig az szintén “megér egy misét”!   Gazdagon és orrkényeztető illattal nyílnak a hófehér virágbugái, melyek a laza kék bogyótermések előfeltételei.  Aki teheti kombinálja a módszereket! Pár nyírás után hagyjuk kicsit kilombosodni és  hagyjuk virágozni és teremni is!

4 literes cserépben másod éves,40/60 cm-es bokrokat küldünk.