Cupressus sempervirens f.stricta – karcsú európai ciprus

4 850 Ft

Meleg, szárazság és mésztűrő mediterrán fenyő féleség. A stricta változat formázza a mediterrán tájakra jellemző karcsú , sötétzöld, tűhegyes oszlopokat. Nedves, tápdús termőhely nem szükséges , sőt nem is ajánlott számára.

Leírás

Az egész mediterránum , de különösen Toscana, tájképformáját meghatározó növény, ezért nevezik olasz ciprusnak is .  Karcsú és magas, és mint az a nevéből adódik (sempervirens=örök életű) sokat kibír . Ez főleg a  hőség és szárazság tűrésére utal, hazájában ugyanis ez az igazi próbatétel, de tél tűrése is egészen  elfogadható. Pécset több,  sok évtizedes  példány  ad mediterrán karaktert a városnak, de a Balaton felvidéken, a budai hegyekben és minden szőlő termő vidéken is  érdemes próbálkozni vele. A fiatal példányokat nem árt azért télen védeni , de mi sem bizonyítja  jobban  a honi alkalmasságát, mint hogy mi kivételesen nem  olasz olasz ciprust , hanem magyar olasz ciprust , Budapesti példányokról  , dugványozással szaporított példányokat kínálunk!  Napos, száraz, meleg, de nem túl szeles helyet igényel.

2 literes cserépben két éves , 80/100-es , karcsú, pálca mellet egy törzsön felnevelt példányokat küldünk. ( ezek vékonykák, de  stabil, szét nem eső lomb csak igy nvelhető ki ! )