Back to újdonságok

Berberis thumbergii ‘Golden Gosht’ – Golden Gosht japán borbolya ÚJDONSÁG!

2 850 Ft

A Golden Gosht fajtában  legszebb aranysárga lombozatú fajták színe, mely nem nélkülőzi  a narancssága friss hajtásokat sem ,  kompakt , gömbölyded bokor formával és e faj fajtái között ,igen nagy méretű levelekkel kombinálódik. A nagy levelek  rövid ízközökben állnak,emiatt a fajta példányai  különösen dús , tömör  formájú , gömbölyded bokrot növesztenek.  A fajata jellemző kifejlett mérete, lévén abszolute újdonság ,  még nem ismert, de  a népszerű törpe gömb fajtáknál nagyobbra fognőni , ezért   kisebb sövények  is kialakíthatók belőle. tűző napra , száraz helyre nem javaslom, de ápolt öntözött kertekben , egész nyáron egy  dúsan virágzó bokor benyomását keltheti !

Leírás

A japán borbolyák nemesítése napjainkban virágkorát éli, számtalan ,új fajta jelenik meg szinte minden évben.  Azt gondolhatná az ember, hogy ebben a műfajban sok újat már nem lehet  mutatni, de  a  lengyel Szewczyk faiskolának a Ruby Star az Orange Ice fajták után mégis csak sikerült!    A nagy, aranysárga levelű  Golden Gosht  fajta  egyből felismerhető, és se nem kicsi , se nem nagy mérete sokféle felhasználásra  teszi alkalmassá.

Közvetlenül a nemesítőtől beszerzett 20/ 30 cm-es import növényeinket a minap cserepeztük fel 1.5 liteses cserépbe, és már a legelső vásárlóinknak is megakadt rajtuk a szemük.  Ez az új fajta máshol Magyarországon valószínűleg még nem beszerezhető, aki most rendel benne lesz az első 100 boldog magyar tulajdonos között.