Actinidia arguta 1 x ‘Geneva’ + 1 x ‘Weikii’ – japán kopasz kiwi DUÓ !

10 400 Ft

Vékony hajtású, az  A. chinensis-hez képest kisebb levelű, csavarodó szárú kúszónövény , a boltokból  már mindenki számára ismert KIWI gyümölcs  kistestvére.

Szemben a normál , az un. “szőrös”,  kiwivel  ez a faj teljesen simabőrű , finom, de csak szőlőszem méretű terméseket hoz , melyek nálun is  gond nélkül beérnek. Ahhoz, hogy ez bekövetkezhessen  két fajtára van szükség , lévén a kiwi vált ivarú növény, ami azt jelenti, hogy vannak fiú és vannak lány példányok ,ill. azoknak fajtái.  Én a legszebb/legjobb lányok közül  ( trallala…) a korán érő, napos oldalán pirosló  termésekkel kecsegtető Geneva fajtából választottam önöknek   1 példányt és hozza párnak egy porzős virágú Weiiki példányt.

.

Leírás

Aki nem nagy teraszt , vagy hosszú lugast akar teljesen beárnyékolni, az ne kacsingasson a szőrös kiwi felé mert az igen robusztus , agresszíven növő növény. Kisebb erkélyen , teraszon , feltéve, hogy a  család élelmezése nem szempont ,  alkalmasabb választás a moderáltabb növekedésű japán kiwi.

Az A. arguta fajt szokás még fagytűrő kiwinek, kopasz kiwinek és mini kiwinek is nevezni. A  teljesen beérett termések  megpuhulásukról ismerhetőek fel , ekkortól igazán izletesek.

Az egy  lány , és egy fiú növényből álló “házastársakat”  lehet akár egymástól látótávolságba is  elültetni , de  alkalmas hely hijján, lehet  akár egyetlen  tőként is kezelni .

2 literes cserepekben  60/80 cm es jól fásodott, másodéves példányokat küldünk .