Amaryllis hybrida – Hölgyliliom fajta

2 450 Ft

Az Amaryllis (Hippeastrum) fagy érzékeny hagymájú évelő növény, amivel sokan hajtatott, vagy vágott virágként találkoznak egyre több nagyáruház polcain is.

Hajtatott cserepes virág formájában  beltéri növénynek számít , de tökéletesen működik kerti virágként is. Utóbbi esetben a fagymentesen teleltetett hagymákat április végén ültetjük ki és  a virágzás után lassan visszahúzódó hagymákat a fagyok előtt újra ki kell ásni és fagymantesen teleltetni.  (lsd még Dáliák, Canna,  stb)

Leírás

Van egy kis történetem ezzel a növénnyel kapcsolatban.  A 80-as évek táján  tudtuk hogy Lengyelorszában magasabb szinten áll a kertészeti kultúra, gazdagabbak a lehetőségek. Megkértük hát egy barátommal  a későbbi feleségemet, hogy ha megy haza Varsóba, hozzon már  nekünk pár szép fajta Amarillisz hagymát, hisz az ott olyan olcsó! Visszatérvén Magyarországra  nejem sajnálattal ecsetelte, hogy végig járta  Varsó összes  nagyobb kertészeti áruházát , de Amarilliszt sajnos sehol nem kapott. Mindenütt valami Hippeastrumot akatrak rásózni helyette!… 🙂

Hát igen! Ez a növény két név alatt fut . Sokan Hippeastrum- ként , magyarul lovagcsillagként ismerik.

A képen látható fajtából 2 literes cserépben nevelt, begyökeresedett példányokat küldünk, virágzó képes hagymamérettel.