Punica granatum ‘Peony Magic’ – telt virágú gránátalma

4 800 Ft

Napos védett fekvésben az ország egész területén  ültethető, nagy bokor. Feltűnő virágait a nyári hónapokban hosszan hozza. Lombozata későn fakad, de évente kétszer is  “színes”, a friss hajtások narancspirosak, ősszel viszont a levelei aranysárgák. Mész, meleg és szárazság tűrő.

Leírás

A gránátalma telt virágú változata , mindent tud, amit a szimpla virágú is tud, kivéve, hogy ez nem terem gyümölcsöt. Ezt ellensúlyozandó, sokkal nagyobb és szebb a virágja. Méretre és formára is  egy üvegházi szegfűre hasonlít. Színe nem vörös, hanem inkább narancsos, szóval, pártállásra való tekintet nélkül, mindenkinek ajánlom.

Rendkívűli hideg hatására a fiatalabb részek visszafagyhatnak ugyan, de ez nem ok a  pánikra. Az idősebb fás részekről  szinte mindig felújul, elvesztett méreteit hamar visszanyeri és újra virágzik. Pécs környékén  ez a növény már hozzátartozik a táj képéhez. A Peony Magic fajta virágai  élénk narancspiros színűek, valamivel nagyobbak az átlagosnál, a bokor  ágrendszere felfelé törő, alig tövises.

K7 literes cserépben 80/100 cm  bokros  3 éves növényeket küldünk, melyek nyárra már szinte biztosan virágozni fognak..