Back to Fák

Magnolia grandiflora – nagyvirágú örökzöld liliomfa

6 750 Ft

Hatalmas fehér virágai  sajnos csak pár napig viritanak, de  fényes,  nagy , bőrnemű ÖRÖKZÖLD levelei egész évben a kertet díszitik. Kihajtáskor a friss levelek bronzos színűek, egyes példányok idősebb levelit vörösses barna  szőrzet fedi. Évek során jelentős méretű bokor vagy akár terebélyes fa is nevelhető belőle.

Leírás

Gyakran állítanak be a PLANTEONba, azzal kéréssel , hogy a örökzöld fát szeretnének , de nem fenyőt.  Ilyenből nagy választék a kontinentális mérsékelt égöv alatt nincs, de a klima melegedésével egyre kisebb az esélye fagykár bekövetkeztének, ezért nem ördögtől való az örökzöld Magnoliával  való próbálkozásnak.  Jómagam  harmincvalahány éve ültettem el az első példányt, ami azóta is jól van . Számos magtermő példány található nem csak Pécs környékén de , meglepetésemre, még az Alföld településein is.

Csinos , 2 éves magoncokat ajánlunk 4 lteres cserépben , kb 80/100 cm es méretben.  Az első virágokra pár évet várni kell, de minden példány szabályos átmenő sudaras , nevelhető törzses fa vagy bokor forma is belőlük. A szállítás minden esetben terjedelmes csomagban történik.