Back to újdonságok

Lonicera henrii x Lonicera japonica – örökzöld hibrid lonc

2 650 Ft

A legörökzöldebb és a legillatosabb virágú kúszó loncok házasságából született hibrid.   Hosszúkás ,fényes, örökzöld levelű, erős növekedésű, fehérből sárgába nyíló virág tömeget produkáló növény, mely kiválóan alkalmas számos funkció betöltésére. ÚJDONSÁG, valószínűleg csak nálunk kapható!

Leírás

A  L. henrii lonc igen erős növekedésű és a leginkább örökzöld faj, de virágai aprók és “hús piroskás” színűek, nem igazán látványosak. A L japoníca levelei  kerekdedebbek, kissé molyhosak, szintén erős növésű, de tömegesen virágzik és virágai nem csak szépek és színesek, de NAGYON illatosak is.  E két haj hibridje  egyesíti mind a két szülő előnyös tulajdonságait, sőt még túl is tesz rajtuk!

A hibrid lonc levele nagyobb és fényesebb mint a L henrii-é, növekedése még erőteljesebb, virágai színben hasók a L, japonicához , de  még nagyobb tömegben nyílnak, hosszabb nyúlottabb alakúak és szintén NAGYON illatosak.  Ezeken túlmenően a fagytűrése is kiváló, leveleit csak  nagyon kedvezőtlen körülmények között dobja le, maga a növény teljesen télálló. Alkalmas kerítésre futtatva sövény helyettesítésére, alkalmas támfal tetejéről való lelógatásra , alkalmas  rézsűk takarására, és alkalmas orrunk kényeztetésére is.  Az egyik legolcsóbb megoldás  nagy , lombtömeg gyors elérésére.

k2 literes cserépben , nád mellett nevelt, bő 1 méteres, erős növényeket küldünk.