Gardenia jasminoides ‘Kleim’s Hardy’ – Kleims Hardy fagytűrő(bb) gardénia

3 850 Ft

Kis növésű, örökzöld, fényes levelű cserje szorgalmasan hozza bódító illatú fehér virágait.. Magyarországon kerti kiültetésre nem javaslom, de  félárnyékos teraszon , cserépben  szépen nevelhető.és a nyári, teraszon töltött  esték, kellemes  illatú kísérője lehet .  Savanyú kémhatású virágföldbe ülltessék  és  lány vízzel  ( forralt, vagy eső víz )  öntözzék. ( Nálunk 14  keménységi   fokos az öntözővíz , mégis éléggé jól boldogulunk vele….)

Leírás

Feltételezem, hogy a gardénia szót többen ismertik, vagy legalábbis hallottak már róla , mint ahányuknak  van már  személyes tapasztalata ezzel a növénnyel kapcsolatban.  Igaz, hogy  a gardénia  a nálunkénál melegebb országok sláger növénye, de  a Kleim’s Hardy fajta elérhetőbbé teszi számunkra is.  A növény neve beszédes , mert  a jasminoides  utónevet a fehér virágú jáznimok erős illatára  emlékeztető tulajdonsága miatt kaphatta,az angol  hardy szó a fajta nevében pedig  fagytűrőt jelent.  Ez azonban nem minden!   A Kleims Hardy fajta  kisebb levelű, kisebb növésű és gazdagabban is virágzik mint az alapfaj, de fagy tűrés csak viszonylagos , néhány fok minuszig terjed csak . Cserepes, teleletéses növényként ajánlom.

Hároméves,tehát már jól fásodott, 30/40 cm-es bokrokat kínálunk.  Kicsit több van belőle a kelleténél, ezért az árát   olyan alacsonyra szabtam amennyire csak lehetséges volt ….