Cistus x dansereaui ‘Decumbens’ – Decumbens sziklarózsa ÚJDONSÁG!

2 150 Ft

Alacsony termelű, a földön elheverő ágrendszert fejlesztő ,aromás illarú félörökzöld , mediterrán eredetű cserjék hibridizációjával előállított fajta. Nagy, fehér virágai  a fekete szemeikkel  mosolyra késztetik az embert. Kifejezetten napos védett fekvésben   kevés öntözéssel  is beéri.  Ha csak ránéz a képre , érezni fogja, hogy egy próbát megér…

 

Leírás

Bár a kinyílott virágok tényleg emlékeztetnek az egyszerű virágú vadrózsákra, ez a növény nem rózsa , hanem Cistus, azaz magyarul szuhar!

A szuharok mind meleg-  és fény imádó , valamint  mésztűrő törpecserjék. Elterjedésüknek a kifagyás veszélye szabott eddig gátat, de aki mer, az nyer alapon , érdemes megpróbálni a telepítésüket . Különösen azokban a kertekben, ahol nem a télállóság jelenti a legnagyobb gondot, hanem a nyárállóság!   Saját kertünkben egy másik, rózsaszín  virágú bokor növekszik ( Mit növekszik! Burjánzik !) sikeresen évek óta,és nem kérdés, hogy ebből a frissen importált fajtából is fogok kiültetni magamnak.   Először szerepel a kínálatunkban, valószínűleg máshol nem kapható.

K 2 literes cserépben, 30/40 cm.-es, dús, tömött bokrait küldjük.