Back to Fák

Acer burgerianum

6 300 Ft

Magyarországon ritkaságszámba menő, viszonylag gyorsan, sűrű, dús koronát fejlesztő, szép őszi  lombszínével díszítő juhar féleség. Autentikus bonsai  alap növény.

Kategóriák: , Címke:

Leírás

Hazánk növénybarátainak két okból lehet nagyon vonzó ez a ritkán beszerezhető ázsiai juhar faj. Akik  középerős növekedésű, sűrű, terebélyes koronát nevelő árnyékadó fára vágynak, azok is nyugodtan neki állhatnak felnevelni egy ilyen saját példányt ebből finom lombú, ősszel változatosan színeződő juhar különlegességből. Kb húsz éve ültettem egy  suhángot akkori házunk elé és nagyon meg voltam vele elégedve. Valószínűleg Ő is  velem ,illetve az általam  biztosított helyével, mert nagyon szépen fejlődött, semmi  probléma nem volt vele.  Jellemző , hogy lombját ősszel sokáig fent tartja, különösen ha gazdag tápanyag ellátásban van része. Ennek ellenére szigorúbb  körülmények közé is bátran ajánlom, száraz , meleg, sovány  kitettségbe is, amit jól fog tűrni. Igaz hogy ilyen helyen a gyarapodása vontatottabban fog haladni, de  őszi lomb színeződése viszont intenzívebb lesz.

A vásárlók másik  vélhető célcsoportja a bonsai  kertészek lehetnek, mert  stílus és faj hű bonsai-okat nagy előszeretettel nevelnek Acer burgerianum  csemetékből. Ez egyben igazolja  kecses megjelenésűket és fokozott  alkalmazkodó képességüket is.

Magyarországon az Acer burgerianumnak  nincsenek elterjedt fajtái. Web áruházunkban  Rittman Tibor pécsi  kollégám által  szélsőséges tűrőképességre és  szép lombozatra szelektált  fáiról gyűjtött magokból  neveltünk fel egy állományt.

10 l-es  cserépben  150-200 cm-es, fákat kínálunk.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Acer burgerianum” értékelése elsőként