Trachelospermum jasminoides – örökzöld csillagjázmin

6 400 Ft

Örökzöld levelű , erőteljesen kúszó mediterrán cserje, fürtökben nyíló nagyon illatos  fehér virágokkal . Fagymentes teleltetést kíván.

Leírás

Magyar nevével ellentétben nem valódi jázminról van szó, ami persze nem von le semmit ennek a növénynek az értékéből.

A csillagjázmin különleges lehetőségeket kínál felhasználhatósága, alakíthatósága  terén. Levelei fényes sötétzöldek , bőrneműek és télen is fennmaradnak. Relatíve kicsi edényben nevelve is jelentős lombtömeget képes fejleszteni, ami persze csak rendszeres öntözés mellet tartható meg. Mivel csavarodó szárú kúszó növényről van szó, alakjának  s méretének csak a fantáziánk szabhat határt. Nevelhető egyenes karóhoz kötözve , rácsfelületen  szétfuttatva, vagy szabadon lelógatva is, attól függően hogy az edényét hol, hogyan tudjuk elhelyezni . ill a lomb tömegét hol és hogyan szeretnénk látni.   Már a lombjáért is megérné tartani ,de  virágainak illata is elbűvölő.

A csillagjázmin egy -két mínusz fokot még kibír , de tanácsos nem kockáztatni és inkább fagymentesen teleltetni. A sok levél télen is sokat párologtat, két hetente érdemes ránézni , hogy kell-e egy kis öntözést adni neki.

Nagy cserépben , nagyon erős fejtett töveket ajánlunk akár két méter hosszú hajtásokkal !