Back to újdonságok

Rózsa rugosa ‘Hansa’ – teltvirágú, ráncoslevelű rózsa.

A legigénytelenebb, de számos kiemelkedő jó tulajdonsággal rendelkező rózsafaj  nagy, telt, sötét ciklámen színű virágú fajtája. Újdonság a kinálatunkban.  Sovány  talajú,  száraz rézsűkben is helyt áll,  tarackoló gyökerével  véd az erózió ellen, és mindezek tetejébe még szép is.

Leírás

A ráncos levelű rózsával (R. rugosa) ritkán találkozunk házikertek ápolt ágyásaiban. Erősen tüskés vesszői és tarackoló természete miatt sokan idegenkednek tőle.

Ellenben  előszeretettel ültetik  nagyobb, külterjes területekre (ipari parkok, autópályák,) talajtakaró növényként.  Messze nem olyan kényes ugyanis, mint a legtöbb kerti rózsa , sűrű lombozata, erős gyökérzete jó gyomfojtó, szikes homokos talajokon is megél. Mindezek mellet szép is. A Hansa fajta különösen! Virágai nagyok, teltek, élénk színűek, ősszel  nagyméretű naracspiros csipkebogyókat terem és lombszíne is narancsos barnára színeződik. A fajta nem új, de  alig ismert, Magyarországon még nem találkoztam vele. Valószínűleg azért , mert a nagy felületek beültetésekor csak a legolcsóbb magoncok jöhetnek számításba. A Hansa fajtát  igényes kert tulajdonosoknak ajánlom igénytelen növényt  kívánó  területre.

3 literes cserépben erős, kétéves  bokrokat küldünk .