Rhododendron obtusum ‘Feenkissen’ – fehér havasszépe

2 800 Ft

Kis termetű, alacsoiny , párna szerű örökzöld,  Rhododendron fajta , Tavaszzal elborítják  hófehér  virágai.. Savanyú ültetési közeget  és lágy öntözővizet (esővíz) kíván.

Tűző napra ne kerüljön!

Leírás

Mivel Pécsett nem hogy havast , de még havat is alig látunk, meglehetősen távolságtartó voltam eddig a Rhododendronokkal. A környező meszes talajok miatt és az egyre melegebb nyarakra való tekintettel, a vásárlókat inkább lebeszéltem róluk, mintsem  rá.  A kísértés, és a vásárlói igény ugyanakkor nagy , hiszen semmi kétség a leglátványosabb lomblevelű örökzöldek csoportjáról van szó. Kerti kiültetésre hatalmas áldozatokat kell hozni ( van, aki meg is teszi!!), de cserépben való tartásuk sokak számára elérhető lehetőség.  Egyre könnyebb savanyú ültető földet (tőzeget) , szabályozott tápanyagleadású komplex műtrágyát  beszerezni, cserép, és árnyékos hely meg szinte mindig akad.  Az utolsó feladat, a lágy esővíz gyűjtése sem egy ördöngős feladat.

Tartósan cserépben neveléshez kis termetű fajtákat kínálok 3 literes cserépben,  20/30 cm virágzó képes tömött   bokrocskák  formájába