Lagerstroemia indica ‘Dynamite’ – Dinamit krepp mirtusz ÚJDONSÁG!

5 200 Ft

A Dinamit  fajta feltűnő jelenség még  a többi Lagerstroemia fajta között is. Erőteljes növekedésű bokra fiatalon pirosló  leveleivel már akkor is kitűnik a többi nyári bokor közül, amikor még meg sem jelentek a fajtára jellemző élénkpiros birágbugái.  Feltűnő színességét egész nyáron át tartva,  levelei ősszel narncsásrgára  színeződnek. Napos  helyen kiültethető , vagy dézsás növényként teleltetve tartható.

Leírás

A Dynamite fajta virágánaknak speciális tört piros az árnyalata, én úgy mondom hogy ” traktorpiros” mert a jó öreg Yanmar traktoromra emlékeztet. 🙂

A Mecsek déli lejtőjén lévő kertekben több Lagerstroemiáról tudok, amik jó nagy bokorrá fejlődtek és tulajdonosaik állítják, hogy még soha nem fagytak, vissza ,minden nyáron  gyönyörűen virágoznak. Az utóbbi magától érthetődő, de az előbbi  még engem is meglep! Nincs is mindenki olyan kedvező helyzetben, hogy kertje speciálisan védettnek legyen mondható, mégis  bátorítanám, hogy krepp mirtuszt ültessen.  Igaz, hogy keményebb telek védtelen bokrokat károsíthatnak, de ez nem feltétlen  nagy baj, ugyanis az  akár a föld színéig visszafagyott bokrok is tőből  újra kihajtanak, és a fajtára jellemző éves növekedés után biztosan virágozni fognak!  Saját kertemben ez már hosszú évek óta igy működik.  A galéria egyik képén egy ilyen visszafagyott (visszavágott ) példány látható, teljes nyári pompájában.

3 literes cserépben, nagyon erős, 60-70 cm-es  bokrokat ajánlunk.