Back to újdonságok

Cornus mas ‘Swetlanchok” – Óriás gyümölcsű husos som ÚJDONSÁG!

4 100 Ft

A  Swetlanczok husos som fajta az általam eddig látott legnagyobb gyümölcsméretet produkáló  nemesítés. A növény természete megegyezik a húsos somra  általában jellemzőre.  A nemesített gyümölcsfajták díszitőérték szerint is értékesebbek, mert a nagyobb terméshozam, gazdagabb kora tavaszi virág felhővel párosul.  ÚJDONSÁG! Először szerepel magyar faiskola kínálatában!

Leírás

A mellékelt képeket nézve sokakban felmerülhet, hogy ilyen nincs, ez már túlzás, fotoshop, meg ilyesmi….

Nos a képeket magam készítettem ideális körülmények között tartott 3 éves oltvány legszebb gyümölcséről, és a vezérkép esetében annyi  csak a” csalás” , hogy a 9 V elem a gyümölcs mögött (messzebbre) van, ezért picivel kisebbnek látszódhat. (Tegye fel a kezét az a horgász, akinem így fotózkodik a zsákmányával! 🙂 ) hogy eloszlassam a kételyeket, csináltam képeket más dimenziókban is. A kisebb gyümölcsök a képeken a normál temésméretet mutatják viszonyításként.

A Swetlanczok ukrán nemesítésű  gyümölcs som fajta, Az első  magyar szaporításból származó néhány oltványra lehet jelentkezni, amik arasznyi törzsre oltott második éves visszavágott cserepes növényt jelentenek.