Back to újdonságok

Buddleya x ‘Miss Ruby’ – Miss Ruby nyáriorgona Újdonság!

2 150 Ft

Kis termetű, gazdagon virágzó nyáriorgona újdonság, melynek virágszíne a leginkább közelit a borvörös színárnyalathoz az összes kapható fajtát figyelembe véve. Napos helyre  ültetve  egész nyáron át folyamatosan virágzik. Tavaszonként bokrát erősen vágják vissza a még gazdagabb virágzás és a szép bokorforma megtartásának érdekében. Minden tekintetben hálás választás, kezdőknek is ajánlom!

Leírás

Ezerrel dübörög a fajta nemesítés a nyáriorgonák háza táján. A cégek versenyt futva igyekeznek egyre kisebb termetű fajtákat  , és újabb színárnyalatokat a piacra dobni.

Ennek a törekvésnek  eredménye a Miss Ruby is , a maga különleges , pirosas virág színével és azz azzal kontrasztos szürkészöld  lombjával. A fajta egyedi színét a bokorról készült kép adja vissza élethűen.

Gondolkodtam, hogy merjem -e örökzöldnek kategorizálni a Buddleyát? A kertünk sarkában álló Santana fajtájú bokor  színes levelei  pl.hibátlanul, teljes szépségükben teleltek egészen február végéig, de az akkor váratlanul betörő -16 C -nak csak megadták magukat.  A vesszők és rügyek (különösen a talajhoz közel esők) ezt is kibirják, és a Buddleya bokrok évenkénti rendszeres visszavágását mindenképpen ajánlom.  A nyári orgaona illatának  a pillangók nem tudnak ellenálni!

3 literes cserépben 2 éves, nyáron garantáltan virágzó méretű bokrokat tudunk küldeni .